Bijzondere mannen in het zonnetje gezet!

Foto jubilarissen

 Afgelopen zomer-BBQ zijn vijf van onze medewerkers in het zonnetje gezet. Geert Dollevoet, Karel Tijsse Klasen, Bert Krebbers (allen 40 jaar in dienst), Frank Langeslag (25 jaar in dienst) en Gerry Wiltink (pensioen) werken allen al heel lang bij ons familiebedrijf. Een goede reden om enkele anekdotes over hen te vertellen en samen met familie en onze medewerkers een proost uit te brengen op hen. Ook in de nieuwsbrief en op onze internetsite vragen wij uw aandacht voor deze kanjers!

15 Jaar geleden stonden Bert, Karel en Geert hier ook samen om toegesproken te worden, toen bij de Vereeniging voor hun 25 jarig jubileum.

Bert Krebbers, 40 jaar in dienst
Voor Bert zijn de 40 jaar voorbij gevlogen. Hij is allround in schilderwerk, service-onderhoud, glas zetten en isoleren. Hij is aangenomen door Wim Burghouts en Ton van Kesteren. Hij maakte met hen prijsafspraken met betrekking tot het salaris. "Het was niet veel, nu nog steeds niet", grapt Bert. Vroeger werkte Bert in Duitsland en hij is via Geert Kosman bij Burghouts gekomen. Geert en hij kennen elkaar van de carnaval bij hun uit de buurt.
Zijn eerste werk mocht hij uitvoeren met Hans Klaus aan het blindeninstituut. De eerste week kreeg hij van Hans gelijk 100 gulden opslag. Dat kon omdat ze toen nog werkte in tarief. Bert heeft de schildersopleiding gedaan. Met de rood/groene DAF werd hij samen met de ladder en de materialen naar het werk gebracht. In de jaren '80 heeft Bert veel gewerkt met Sjef Christ, Frans en Ton Westend en Jan Linders. Diverse projecten kwamen voorbij zoals spouwisolatie bij scholen, de schouwburg en bij vele woningcorporaties. Veelal in de polder, in Groesbeek en Huissen. Daarna heeft hij een tijdje met Sjaak Lam gewerkt. Beter bekend als "peut" en te herkennen aan het "sjekkie op de lip". In de jaren '90 heeft Bert de werkzaamheden van Geert Kosman overgenomen in de glasservice en het plaatsen van isolatieglas. Hij voerde dit vooral samen met Harry Hubers uit. Midden 2000 is hij weer terug in de ploeg gegaan.
Bert heeft wel een paar mooie verhalen omdat ze graag streken uithalen tijdens het werk. Er is volop om gelachen. Met zijn vrouw Marian heeft hij het jubileum al gevierd. Ze zijn samen uit wezen eten bij Frank's op de Hertogstraat.

Geert Dollevoet, 40 jaar in dienst
Geert is sinds 15 juni 1976 in dienst. Hij ging naar school en heeft doorgeleerd voor aspirant gezel (2 jaar), gezel (versneld 1 jaar) en daarna voor ondernemer in Boxtel. Dit laatste samen met Lex en Ben van Deursen. Maar werken, leren en "werken in de vrije tijd" ging toch echt niet meer samen. Daarom is hij na een jaar van school afgegaan. 's Woensdags ging hij van school, donderdags solliciteerde hij bij Ton en vrijdag is hij begonnen met werken. Naast het werk heeft hij veel vrije tijds-werk verzet met Ben van Deursen. Zo'n 25 jaar lang, daarna 10 jaar met Piet.
Het eerste werk had hij samen met Sjaak Lam bij het Radboud in het lab. De tafels in het lab moesten 100% kaal gemaakt worden en daarna opnieuw in de blanke lak gezet worden. Mooi werk! Totdat de elektriciens vanaf de zolder gaten door het plafond boorden. De 'krullen' kwamen op de tafels en 's maandag konden ze weer helemaal opnieuw beginnen met kaal maken en lakken........
Zo'n 2,5 jaar werd er samen met Gerrit Hermsen op de Radboud gewerkt. Daarna zo'n 5 jaar met Sjef Christ. Veel buiten de stad voor RVS in Venlo, Utrecht en Eindhoven. Daarna heeft Geert 10 jaar met Piet gewerkt in de betonrot, epoxy en dergelijke. Medio jaren '90 is hij begonnen met het aansturen van anderen. In 2000 heeft Geert kennis gemaakt met Rinus en het timmerwerk en isoleren van zolders tijdens een werk op de Voorstenkamp.
Geert heeft wel een paar mooie verhalen. Zo had Geert flink in zijn duim gezaagd net voordat hij ging trouwen. Op de trouwfoto's staat hij dan ook met zijn duim in het verband. Geert kijkt vooral prettig terug naar de goede de sfeer in de ploegen.

Karel Tijsse Klasen, 40 jaar in dienst
Karel startte zijn loopbaan bij Aalbers Schilderwerken in Wijchen. Daar werkte hij 4 jaar voordat hij bij Burghouts begon. "Tja, Tonnie Aalbers is mijn oom. Toen hij 15 jaar was moest Tonnie van zijn moeder (de oma van Karel), Karel aannemen in het bedrijf. Karel hoefde niet te solliciteren. Tonnie moest hem benaderen om daar te komen werken", vertelde Karel trots. Vanuit de WW is Karel door Ton van Kesteren aangenomen bij Burghouts. Op de eerste dag, een maandag, moest hij beginnen in de 3e Walstraat. Op de brommer ging hij daar naar toe.Hij verdwaalde en kwam te laat aan. Niet zo'n beste start!
Wim heeft hem gezegd dat hij op het Radboud moest gaan werken. Hij kon zich daar als "leerling-schilder" niet zo laten zien. Bij Jan Bouwman kreeg hij die kans. In principe is hij altijd werkzaam geweest bij het Radboud. Soms even weg geweest maar daarna heel snel weer terug. Vanaf 2000 is hij als teamleider aan de slag gegaan.
Karel ziet het Radboud als een afspiegeling van de maatschappij. "Ik heb gebouwen zien verrijzen en ook weer gesloopt zien worden. Ik heb de eerste mri-scans zien komen, dat was een heel gevaarte, en ook de ontwikkeling hoe dat apparaat er nu uit ziet."
Als we vragen naar de mooiste verhalen over het werk van Karel noemt hij zijn ontwikkeling van "zorgenkind tot teamleider", het aansturen van de jongens bij schilderwerken van hele afdelingen, het met liefde en plezier werken, alles wat hij geleerd heeft van iedereen en het voorrecht om bij Burghouts te mogen werken.

Frank Langeslag, 25 jaar in dienst
Frank is begonnen met werken bij een autospuiterij. Hij had daar geen plezier en wilde op aanraden van Nico beginnen bij Burghouts. Maar toen hij dat vertelde kreeg hij een loonsverhoging van de autospuiterij. Uiteindelijk bleek loon niet het belangrijkste en begon hij een jaar later alsnog bij Burghouts. Zijn eerste schilderwerk kreeg hij van Jan Bouwman: het schilderen van de Tunnel in Nijmegen. Dat moest hij alleen opknappen. Hij kreeg zijn materialen mee en begon zonder ervaring in schilderwerk aan de klus. "Succes!", zei Jan.
Daarna volgden werken met Jan Linders op de Winkelsteegh en de nieuwbouw van de Gelderlander, samen met Joep en Bert. Veel grote werken volgende onder leiding van "team Bouwman" met Geert Visser, Jan Linders, Frits de Haas en anderen. Vanaf 2000 werkt hij veel met Arjan van Neerbosch een panden van de gemeente panden en in de Beneden stad. Ze regelden alles zelf. Het schilderen heeft Frank geleerd van iedereen. Een specifieke leermeester had hij niet. Frank dolt nog even: "Ze zijn te slecht om het mij te leren".

Gerry Wiltink, per 1 april jl. met pensioen
Gerry is op 1 april gestopt met werken. Dat was zijn laatste werkdag, geen 1 april-grap dus. In totaal heeft hij 22 jaar gewerkt bij CMS en Burghouts Verbouw | Service-onderhoud. Hij is nu (op 62½ jarige leeftijd) gestopt zodat hij kan gaan genieten. Gerry zegt daarbij dat hij tot de laatste dag met plezier heeft gewerkt.
Zijn carrière is hij begonnen bij de doe het zelf-zaak Hasselbach. Daarna heeft hij bij onder andere Jansen in Valburg, van Wijnen en de BAM gewerkt. In totaal bij 7 verschillende aannemers. Eigenlijk altijd bij de aannemer waar je het meest kon verdienen. Daarna bij CMS gewerkt in de tijd van Ton Thomassen en Vincent Roelofd. Bij de grote aannemers heeft Gerry op grote bouwprojecten gewerkt waaronder de Bijlmer Bajes. "Die heb ik mee gemaakt van de fundering tot de schoorsteen en de oplevering", aldus Gerry.
Het eerste werk bij CMS was met Wil Koch bij mevrouw van Rens. We verbouwden haar woonhuis. Ook heeft Gerry veel gewerkt voor meneer Martens en mevrouw van Barckel. Dat was een kleurrijke mevrouw.

© 2013 - Burghouts BV | Product Plus Reclamebureau Nijmegen