Historie

Op 5 december 1928 start Piet Burghouts zijn schildersbedrijf in Nijmegen. Piet Burghouts was een vakman, een meester in het mengen van kleuren. Deze kwaliteit maakte hem tot een veel gevraagd schilder. Bovendien was hij een innovatieve ondernemer, die kansen zag en die kansen ook wist te benutten. Hij slaagde er dan ook in zijn bedrijf stapsgewijs uit te bouwen tot een gerenommeerd schildersbedrijf.

Eind jaren zestig nam zoon Wim Burghouts het roer over van zijn vader. Onder de bezielende leiding van Wim groeide Burghouts uit tot een gewaardeerde partner van vele partijen in en om Nijmegen. Wim Burghouts optimaliseerde het dienstenpakket. Hij startte in 1974 met het isolatiebedrijf. Samen vormden het schildersbedrijf en isolatiebedrijf het bedrijf 'Burghouts Nijmegen BV'. Omdat schilderwerk en bouwkundig werk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, voerde Burghouts steeds vaker bouwkundige werkzaamheden uit. Toen de vraag naar het complete dienstenpakket toenam, werd besloten te zoeken naar een bouwkundig partner. In 1993 werd CMS Nijmegen overgenomen.

Begin 2002 nam de derde generatie Burghouts de leiding over: Joep Burghouts werd directeur. Joep slaagt erin het succesverhaal van Burghouts voort te zetten. Hij doet dat om te blijven hameren op de kernwaarden van het bedrijf. Tegelijkertijd vertaalt hij de kernwaarden naar een eigentijdse visie op het werk. Een visie waarin duurzaamheid, levensduurverlenging en de menselijke maat centraal staan. In 2009 besluit Joep alle bedrijven te laten werken onder de naam van Burghouts. Op deze manier wordt het gedachtegoed van de familie versterkt en de herkenbaarheid naar de markt vergroot.

© 2013 - Burghouts BV